CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE ALE SITE-ULUI ELECTRONIC NOIALEGEM.RO

Aflați mai multe despre: Politica de cookie-uri și Politica de confidențialitate.

 1. Dispoziții generale

   

Vă rugăm să citiți cu atenție acești Termeni generali de utilizare înainte de a folosi website-ul NOIALEGEM.RO. Acești termeni și condiții constituie un ACORD dintre dumneavoastră și NOIALEGEM.RO, acordându-vă dreptul de a utiliza gratuit serviciile site-ului în scopuri personale și necomerciale,  respectând condițiile de mai jos. Acești termeni și condiții generale sunt obligatorii doar în relația dintre dumneavoastră, în calitate de Utilizator al serviciilor site-ului, și NOIALEGEM.RO. Prin accesarea site-ului sunteți de acord să  fiți legat de Termenii și Condițiile Generale prezente și vă angajați să le respectați.

NOIALEGEM.RO este un website – o resursă virtuală de informare pe Internet, deținută de „SMART ICT SOLUTIONS” SRL , organizat sub forma unui manual cu informații  pentru utilizator despre prețurile estimate ale produselor și serviciilor, taxe, dobânzi etc., oferind utilizatorilor oportunitatea de a găsi și compara prețurile estimate și caracteristicile serviciilor/produselor de la diverse instituții financiare/de credit și furnizori de produse și servicii de asigurare (societăți de pensii, instituții bancare și de credit, asigurători, reasigurători, brokeri, agenți etc.) în vederea  informării UTILIZATORULUI despre tipurile de servicii și produse financiare, de asigurare și de  garantare. Site-ul nu este un magazin online, un site pentru achiziționarea produselor/serviciilor direct prin intermediul acestuia și nu vinde și nu oferă niciun produs/serviciu, oferă un serviciu independent de ghidare și informare a utilizatorilor despre natura și caracteristicile produselor/serviciilor descrise. Utilizatorilor li se acordă dreptul de a utiliza serviciile site-ului numai în scopuri personale/necomerciale. Informațiile publicate pe site au scopul de a informa mai pe deplin utilizatorii serviciilor financiare din România și sunt colectate în mod diferit pentru fiecare companie, inclusiv de pe paginile web ale companiilor respective, prin vizite la sediile companiilor, apeluri telefonice , interviuri cu clienții și alte metode similare. Utilizarea site-ului este gratuită pentru utilizatori întrucât NOIALEGEM.RO prin portalul suportat, nu consiliază utilizatorii în legătură cu încheierea de tranzacții financiare, de asigurări sau orice alte tranzacții (asigurări, credit, contract cu o societate de asigurări de pensii), nu este furnizor de servicii financiare și utilizatorii sunt de acord că pot obține informații fiabile, complete și cuprinzătoare numai de la furnizorii de servicii financiare și de asigurări licențiați, certificați și acreditați.

Prin utilizarea site-ului NOIALEGEM.RO sau a paginii de Facebook NOIALEGEM.RO, SUNTEȚI DE ACORD că dacă depuneți o cerere sau completați un formular de credit, (sau faceți clic pe un banner, o reclamă sau un buton) pentru un credit de consum acordat de o bancă sau o instituție nebancară, Smart ICT Solutions SRL devine parte în procesul de negociere a creditului respectiv (în calitate de intermediar) și are dreptul de a primi un comision de la creditorul respectiv.

„SMART ICT SOLUTIONS” SRL nu este un intermediar pentru produse de asigurări și asigurări de pensii.

 În cazul  în care nu sunteți de acord cu toate condițiile generale de mai jos, nu folosiți site-ul NOIALEGEM.RO.

 1. Noțiuni de bază

În sensul acestor Termeni și Condiții Generale, conceptele enumerate sunt utilizate cu următorul înțeles:

 1. „UTILIZATOR” este orice persoană fizică care utilizează oricare dintre serviciile site-ului NOIALEGEM.RO.
 2. „SERVICIUL/SERVICIILE” site-ului includ:
 • acces la resursele informaționale/date ale site-ului furnizate prin intermediul unui browser web
 • crearea și personalizarea profilurilor de utilizator prin înregistrare care permite participarea la forumurile site-ului prin comentarea și evaluarea opiniilor, răspunsurilor și știrilor deja publicate;
 • primirea de email – newslettere de la utilizatorii înregistrați la serviciul de pe site.
 • alte servicii pe care NOIALEGEM.RO le dezvoltă si le îmbogățește.
 1. „PARTENER” este orice persoană cu care NOIALEGEM.RO se află într-o relație contractuală care are dreptul de a furniza informații despre bunurile/serviciile sale Utilizatorilor site-ului.
 2. „MARKETING DIRECT” – oferirea de bunuri și servicii către Utilizatori prin poștă, telefon, e-mail sau într-un alt mod direct, precum și sondaje în scopul cercetării despre bunurile și serviciile oferite.

III. Drepturi

 1. RO deține dreptul de autor asupra tuturor materialelor de pe site cu excepția cazurilor în care este indicat în mod expres un alt autor/sursă sau informația este disponibilă publicului. Copierea electronică sau de altă natură a informațiilor de pe site inclusiv copierea pe alte site-uri, nu este permisă fără acordul expres scris al NOIALEGEM.RO.
 2. RO își rezervă dreptul de a face modificări în orice moment fără notificare.
 3. RO are dreptul de a afișa, trimite, încărca, înfăptui, expune etc. orice materiale promoționale pentru utilizatorii săi. Agențiile de publicitate sunt singurii responsabili pentru conținutul tuturor reclamelor, precum și pentru mărcile comerciale la care se referă. NOIALEGEM.RO nu își asumă nicio responsabilitate pentru conținutul materialelor publicitare sub nicio formă.
 4. RO are dreptul de a edita, cenzura și traduce în alfabet chirilic comentariile primite în sistemul dispozitivului.
 5. RO are dreptul de a colecta, stoca, prelucra și utiliza date despre utilizarea serviciului de către toți utilizatorii săi, în scopul eliminării problemelor din sistemele informatice.
 6. RO are dreptul de a modifica tehnologia și designul serviciilor furnizate, de a opri sau de a adăuga noi servicii fără notificare prealabilă.
 7. RO are dreptul de a rezilia accesul UTILIZATORULUI la orice parte de la Serviciile NOIALEGEM.RO sau  la oricare serviciu aferent în orice moment, fără a atribui motive, cu sau fără notificare și la propria discreție.
 8. RO are dreptul la despăgubiri pentru toate daunele, cheltuielile și pretențiile terților care sunt o consecință a unei încălcări a acestor condiții generale și/sau a utilizării nereglementate a serviciilor site-ului.
 9. RO își rezervă dreptul de a aduce modificări acestor Termeni și Condiții Generale în orice moment publicând cu promptitudine astfel de modificări pe site împreună cu o notificare privind modificările Termenilor și Condițiilor Generale.
 10. RO are dreptul de a plasa pe fiecare dintre paginile Website-ului inclusiv în profilul utilizatorului referințe electronice, bannere publicitare și alte forme de publicitate pentru bunurile și serviciile oferite de NOIALEGEM.RO sau de părți terțe, precum și referințe electronice și bannere publicitare care indică website-uri în afara controlului NOIALEGEM.RO.
 11. RO are dreptul de a trimite mesaje comerciale nesolicitate UTILIZATORULUI pentru a oferi informații și reclame cu privire la bunurile proprii și/sau serviciile oferite de părți terțe, pentru a pune întrebări despre o varietate de probleme, pentru a efectua sondaje și altele. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții Generale UTILIZATORUL este de acord să primească comunicări comerciale nesolicitate de către NOIALEGEM.RO.
 12. Confidențialitate
 13. RO este un administrator de date cu caracter personal înregistrat în conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal.
 14. RO se angajează să garanteze confidențialitatea informațiilor care conțin date personale furnizate de utilizatori online prin cereri de înregistrare completate. Dezvăluirea este posibilă numai în cazurile în care utilizatorul a transmis personal datele în câmpurile de informare publică din formularul de înregistrare și atunci când informațiile sunt solicitate de către organele de stat sau funcționarii abilitați de lege să solicite și să culeagă informații care conțin date cu caracter personal și cu respectarea prevederilor ordinii legale stabilite.
 15. RO poate furniza informațiile statistice colectate despre traficul de pe site către creatori de reclamă/agenții de publicitate care întocmesc statistici privind clicurile și alte acțiuni ale utilizatorilor pe bannerele și linkurile lor publicitare pentru a pregăti statistici interne, precum și în scopuri de marketing direct (propriu și al Partenerilor).
 16. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții Generale, Utilizatorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de acesta la completarea cererii de înregistrare în scopuri de marketing direct. Utilizatorul are dreptul de a se opune prelucrării datelor sale cu caracter personal în scopuri de marketing direct prin trimiterea unui mesaj scris către NOIALEGEM.RO la adresa de e-mail: info@NOIALEGEM.RO.
 17. Nu se consideră marketing direct trimiterea de informații despre modificări ale condițiilor de înregistrare sau ale condițiilor generale de utilizare a site-urilor.
 18. Limitarea răspunderii
 19. Serviciile site-ului NOIALEGEM.RO sunt furnizate „în versiunea care se află” și NOIALEGEM.RO nu își asumă nicio responsabilitate pentru promptitudinea, ștergerea, imposibilitatea de a furniza sau de a salva setările personale ale UTILIZATORULUI, precum și pentru daune și pierderi de profit care apar ca urmare a utilizării Serviciilor sau a incapacității de a le utiliza din cauza unor probleme tehnice, de prevenire etc. NOIALEGEM.RO nu are nicio obligație de a asigura satisfacerea nevoilor sau cerințelor specifice ale UTILIZATORILOR.
 20. Descrierile si caracteristicile produselor/serviciilor publicate pe Website-ul NOIALEGEM.RO, precum si prețurile/dobânzile/taxele acestora și alți parametri specifici sunt publicate de  către NOIALEGEM.RO în forma în care sunt realizate de câtre comercianții respectivi, furnizori și alte surse de informații disponibile public după cercetarea opiniilor utilizatorilor etc., având un caracter predictiv și neangajant pentru societățilevizualizate – furnizori de servicii financiare, de credit, de asigurare, asigurări și alte produse și servicii. RO nu întocmește și nu modifică descrierile produselor/serviciilor, prețurile și ratele dobânzilor. NOIALEGEM.RO se bazează pe faptul că informațiile despre produse/servicii, inclusiv prețul, dobânda, termenii, tarifele acestora,  sunt adevărate și actializate, dar nu își asumă responsabilitatea pentru exactitatea acestora. Toate acțiunile întreprinse de UTILIZATOR ca urmare a utilizării Serviciilor Website-ului NOIALEGEM.RO inclusiv, dar fără a se limita la achiziționarea de produse, încheierea de contracte, utilizarea unui serviciu sau produs prezentat pe Website-ul NOIALEGEM.RO sunt în întregime în responsabilitatea sa și dau naștere la consecințe numai pentru UTILIZATOR.
 21. RO nu este parte în relația dintre UTILIZATOR si persoane terțe care UTILIZATORUL a contactat folosind serviciile website-ului. Orice tip de întrebări, reclamații, plângeri,contestații legate de produsele/serviciile prezentate de pe Website-ul NOIALEGEM.RO trebuie să fie adresate către comerciantul respectiv /persoana/ care le oferă.
 22. RO face tot posibilul să obțină și să publice informații numai din surse de încredere, dar nu este responsabil pentru acuratețea și caracterul complet al datelor publicate de pe site. Atunci când sursa nu este citată este vorba de informații disponibile public pentru care NOIALEGEM.RO nu este responsabilă. NOIALEGEM.RO nu este responsabil pentru discrepanțele dintre informațiile publicate despre companiile ale căror servicii le compară în mod predicativ și condițiile reale care vă vor fi oferite de către comercianți, instituții financiare, furnizori de servicii financiare și de asigurări și alte produse și servicii vizualizate pe site în birourile lor sau altfel după revizuirea documentelor depuse de dumneavoastră. Orice comerciant, instituție financiară și furnizor de servicii și produse financiare și de asigurări prezentate pe site vă poate oferi produse și servicii diferite de cele afișate pe site cu condiții diferite față de cele afișate la acestea, iar dumneavoastră înțelegeți și sunteți de acord că NOIALEGEM.RO nu pretinde că vizualizarea și compararea condițiilor serviciilor și produselor este cuprinzătoare, ci doar orientativă și predictivă.

Fiecare sumă estimată de returnare indicată pe creditele de consum include tot ansamblul principalului, comisioanele și dobânzile cu servicii suplimentare incluse (vizită la domiciliu, revizuire expresă a documentelor, garanție de împrumut etc.) sau penalizare (în absența garanților, garanția împrumutului etc.)  din câte se informează NOIALEGEM.RO. Dacă nu doriți să utilizați serviciul suplimentar, precum și să oferiți garanția sau garanții necesari, suma finală pentru restituirea creditului poate fi semnificativ mai mică sau mai mare în funcție de condițiile pe care vi le va oferi comerciantul  respectiv.

Utilizatorul este de acord că înțelege și acceptă că NOIALEGEM.RO NU asistă la pregătirea, încheierea și executarea contractelor de credite ipotecare sau alte produse bancare (cu excepția creditelor de consum), nu încheie astfel de contracte în numele băncii și nu acordă asistență utilizatorilor în legătură cu exercitarea drepturilor și îndeplinirea obligațiilor din astfel de contracte și NU oferă sfaturi sau consultanțe în legătură cu astfel de contracte prin materialele informative publicate de pe site. Dacă depuneți o cerere sau completați un formular de credit (sau faceți clic pe un banner, reclamă sau buton) pentru un credit de consum acordat de o bancă sau o instituție nebancară, Smart ICT Solutions SRL devine parte în procesul de negociere a creditului respectiv (în calitate de intermediar) și are dreptul de a primi un comision de la creditorul respectiv.

 1. RO nu este responsabil pentru neconcordanțele dintre informațiile publicate pe site-ul NOIALEGEM.RO, alte site-uri la care face referire, și condițiile/prețurile/taxele reale pe care furnizorii/comercianții produsului/serviciului selectat vi le vor oferi , precum și pentru neconcordanțe dintre informațiile publicate de pe website-ul NOIALEGEM.RO și informațiile de pe website-urile comercianților/furnizorilor ale căror servicii/produse le compară. Informațiile furnizate sunt pur orientative și sunt folosite de UTILIZATOR în întregime pe propriul risc  și pe cheltuiala acestuia. NOIALEGEM.RO nu este responsabil pentru percepțiile subiective  și interpretarea acurateții, exhaustivității  și utilității resurselor informative de pe acest site.
 2. RO nu este responsabil pentru informațiile (inclusiv integralitatea și fiabilitatea acestora) conținute în site-urile către care acest site conține link-uri.
 3. RO oferă serviciile „în versiunea care se află” și nu este responsabil pentru fiabilitatea, numărul și tipul funcționalităților incluse, condițiile de accesare a serviciilor, furnizarea de ajutor și instrucțiuni și alți parametri.
 4. RO nu este responsabil pentru opiniile și comentăriile publicate de UTILIZATORI pe site.
 5. RO nu își asumă nicio responsabilitate pentru daune directe sau indirecte rezultate din utilizarea sau imposibilitatea de a utiliza site-ul sau serviciile conexe și furnizate.
 6. RO nu este responsabil pentru erorile sau omisiunile tehnice precum și pentru orice probleme care pot apărea din cauza unor factori tehnici aleatorii sau a acțiunilor rău intenționate ale persoanelor terți.
 1. Servicii care necesită înregistrare

NOIALEGEM.RO își rezervă dreptul de a oferi acces la anumite servicii  după o înregistrare obligatorie . Serviciile sunt:

 1. În cazul în care Utilizatorul își creează un profil individual de utilizator – posibilitatea de a obține acces gratuit și complet la serviciile electronice de pe site necesitând înregistrarea.
 2. În setările profilului utilizatorului, utilizatorii se angajează să furnizeze informații complete, adevărate, reale și exacte, cu respectarea cerințelor acestor Termeni și Condiții Generale.
 3. La înregistrare UTILIZATORUL:

– este de acord cu Condițiile Generale de Utilizare a site-ului NOIALEGEM.RO;

– are posibilitatea de a publica  întrebări pe forum și  comentarii în urma articolelor

– își dă acordul explicit pentru prelucrarea datelor sale personale în conformitate cu modul descris în acești Termeni și Condiții Generale.

 1. RO își rezervă dreptul de a lua în considerare dacă să furnizeze un profil de utilizator, să elimine sau să limiteze profilurile de utilizatori pe care le consideră inacceptabile, precum și în cazul în care are îndoieli rezonabile de încălcare a acestor Termeni și Condiții Generale.
 2. RO își rezervă dreptul de a suspenda furnizarea serviciilor gratuite de mai sus prin publicarea unui anunț pe site.

VII. Reguli de publicare a comentariilor pe site-ul NOIALEGEM.RO

 1. Comentariile pe NOIALEGEM.RO sunt gratuite și publicate fără editare cu excepția cazurilor descrise mai jos.
 2. Comentariile sunt supuse aprobării (pre-moderare sau post-moderare).
 3. Nu se publică comentarii care:

–  insuflă ura rasială si etnică, intoleranța religioasă;

– seamănă ostilitate;
– apelează la încălcarea ordinii publice a Constituției și a legilor țării;

– conțin limbaj obscen;

– conțin insulte și atacuri personale;

– contin  amenințări;

–  au conținut pornografic;

– conțin informații dăunătoare demnității personale;

– încalcă drepturile de autor, alte drepturi de proprietate intelectuală sau drepturi de publicitate;

– au conținut publicitar, inclusiv link-uri către alte site-uri;

– încalcă  Legea împotriva abuzului de piață al instrumentelor financiare;

– încalcă  Legea instituțiilor de credit  prejudiciind bunul nume și  încrederea într-o bancă;

– încalcă Legea privind protecția datelor cu caracter personal;

– au caracter de spam sau nu au legătură cu subiectul;

– conțin viruși informatici sau alt software rău intenționat;

– divulgă secrete comerciale,  parole altor persoane sau încalcă alte drepturi ale persoanelor terți;

– au mai mult de 2000 de caractere;

– sunt scrise în întregime într-o altă limbă decât română.

 1. Numai utilizatorii înregistrați au dreptul să publice comentarii la știri precum și în secțiunea „Pune o întrebare”.
 2. Nu este de dorit să scrieți comentarii în alfabetul latin, toate cu majuscule, precum și să introduceți o serie de simboluri.
 3. Moderatorii au dreptul de a exclude unele dintre comentarii pentru a elimina încălcările puțin importante.
 4. RO își rezervă dreptul de a suspenda comentariile la anumite știri în cazurile în care cele inacceptabile depășesc 50% din total.
 5. Încercările de a încălca regulile prin publicarea de conținut obscen, linkuri către site-uri sau alt conținut neautorizat nu vor fi tolerate. În cazul încălcărilor sistemului utilizatorilor li se va interzice să publice.
 6. Utilizatorii care încalcă sistematic regulile de comentarii vor fi temporar interziși de la publicare.

Pentru toate aspectele care nu sunt reglementate de acești Termeni și Condiții Generale se aplică Legislația Română și Europeană în vigoare.