Начало » Stiri » Digitalizarea ca parte invariabilă a viitorului serviciilor financiare

Digitalizarea ca parte invariabilă a viitorului serviciilor financiare

În ultimii ani, o mare parte din viețile noastre s-au mutat online. Pandemia care ne-a determinat să petrecem mai mult timp acasă ne-a făcut și să redescoperim lumea serviciilor digitale.

 

Acum cumpărăm online mai des, reînnoim contracte, căutăm noi servicii. Și toate acestea pentru a ne dezvolta, în timp ce în același timp ne este mai ușor să rămânem protejați.

 

Digitalizarea în ultimii câțiva ani și-a avut impactul și asupra serviciilor financiare, devenind o parte invariabilă a acestora. În timp ce acum câțiva ani aplicarea pentru împrumuturi online era rezervată doar companiilor care ofereau împrumuturi rapide, astăzi poți aplica pentru un împrumut online pe site-urile majorității băncilor.

 

Dar asta este tot ce este atunci când vine vorba de digitalizare în sectorul financiar?

 

Noi, de la Noialegem.ro , suntem aici pentru a răspunde la această întrebare. În ultimii ani, misiunea noastră principală a fost să ne informăm cititorii despre cele mai noi și mai bune servicii din sectorul financiar. Prin urmare, în rândurile următoare ne vom concentra asupra digitalizării în acest domeniu și asupra modului în care o puteți folosi pentru a vă ușura viața de zi cu zi.

 

Ce este digitalizarea în sectorul financiar?

 

Banca digitală este digitalizarea la toate nivelurile bancare. Aceasta înseamnă că băncile și instituțiile financiare se bazează pe inteligența artificială pentru a automatiza operațiuni precum sarcinile administrative și procesarea datelor, ceea ce la rândul său ușurează presiunea asupra angajaților de a îndeplini sarcinile zilnice.

 

Digitalizarea nu permite doar utilizatorilor să efectueze depuneri și transferuri online de la distanță. Permite utilizatorilor să solicite credit online de la o bancă, le oferă acces la un portofel digital și împrumuturi cu aprobare sigură.

 

Comparați condițiile băncilor cu calculatorul nostru de credit pentru locuință și consum!

 

Care sunt beneficiile pentru consumatorii ale acestei digitalizări?

 

Poate ați observat până acum că majoritatea băncilor oferă clienților săi  servicii digitale. Este posibil să fi descărcat chiar și cea mai recentă aplicație mobilă a băncii dvs. Și acum este timpul să vă puneți întrebarea: Ce beneficii am din asta? Pentru a răspunde, iată primele 5 beneficii ale digitalizării.

 

Comfort

Capacitatea de a efectua operațiuni bancare oriunde și oricând doriți este unul dintre principalele avantaje ale digitalizării în sectorul financiar. Serviciile bancare online și mobile ne oferă posibilitatea de a ne ocupa rapid de nenumărate sarcini legate de finanțele noastre.

 

Cu aplicațiile bancare online și mobile, puteți săȘ

 

Verificați soldul contului dvs.;

Transferați fonduri;

Efectuați plăți;

Aplicați pentru credit online;

Reînnoiți cardurile de credit și de debit care vor fi trimise acasă.

Toate acestea fără a fi nevoie să vizitați o sucursală a băncii, să stați la coadă și să așteptați aprobarea.

 

Varietate de funcții

Serviciile bancare mobile și online ale multor bănci oferă o varietate de caracteristici diferite. Băncile vă pot oferi sfaturi financiare personalizate, instrumente de economisire, calculatoare pentru achiziții mari sau chiar asistenți virtuali care vă pot ajuta să decideți care sunt cele mai bune produse pentru nevoile dumneavoastră. Cele mai valoroase caracteristici sunt de obicei cele care vă pot ajuta să efectuați operațiuni bancare de bază de zi cu zi:

 

Abilitatea de a vizualiza extrasele și soldurile conturilor;

Transferul de fonduri;

Aplicarea pentru împrumuturi în întregime online și primirea unui răspuns în câteva minute;

Plata facturilor casnice, creditelor bancare și rapide;

Trimite bani pentru a ajunge la destinatarul său în câteva minute;

Găsiți bancomate din apropiere și retrageți numerar fără contact.

 

 

Securitate

Securitatea este prioritatea numărul 1 pentru instituțiile financiare. Și acest lucru se aplică atât serviciilor bancare mobile, cât și online. Multe aplicații mobile banking vă permit acum să utilizați funcții precum amprenta digitală sau recunoașterea facială pentru a vă oferi liniștea că numai dvs. aveți acces la fondurile dvs.

 

Control

Deținerea controlului asupra finanțelor tale cu autoservire este un alt avantaj semnificativ al serviciilor bancare digitale. Cu servicii bancare online și mobile, aveți acces în timp real la fondurile dvs. și puteți efectua instantaneu diverse operațiuni.

 

Spre deosebire de vizitarea unei sucursale, aplicațiile și site-urile de servicii bancare mobile nu au de obicei restricții cu privire la îndeplinirea sarcinilor bancare, cum ar fi plata facturilor casnice sau mutarea banilor dintr-un cont în altul.

 

Lumea tehnologiei oferă posibilitatea de a putea primi și cheltui bani într-un mod mult mai ușor decât era acum 5 ani, de exemplu.

 

Alte servicii digitale

Pe lângă capacitatea de a avea și de a-ți opera banii liber, capacitatea de a aplica și de a fi aprobat pentru un împrumut bancar în câteva minute, digitalizarea în sectorul financiar oferă mult mai multe și variate servicii. Unul dintre acestea este portofelul digital, unde poți utiliza o aplicație de pe telefon pentru a digitaliza cardurile bancare. Astfel, vei putea efectua o plată rapidă și ușoară prin intermediul telefonului tău mobil, chiar și atunci când ai uitat cardul acasă.

 

Banca digitală oferă consumatorilor multe beneficii importante care le pot face viața mai ușoară și îi pot face mai buni administratori ai banilor lor. Dar la o scară mult mai mare, putem folosi această nouă conexiune pentru a crea schimbări financiare, sociale și economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *